Начало » Услуги » “Бусофт съпорт център”

“Бусофт съпорт център”

През 2011 г. Бусофт, с помощта на Европейския съюз, изгради високотехнологичен IT център в изпълнение на проект „Център за поддръжка на ИТ дейността на бизнес клиенти “Бусофт Съпорт Център” в рамките на Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013”, процедура за предоставяне на безвъзмездна помощ BG161PO003-2.1.06 „Технологична модернизация в малки и средни предприятия”.

Основната цел на Центъра е да предлага ИТ услуги от най-висок клас в помощ на бизнеса, който се стреми да повиши своята ефективност и доходност.

Оборудването в Центъра е на водещи производители – HP и Cisco.
Доставени са два сървъра от най-новата генерация на HP – G7, всеки от които с по два шестядрени процесора с хипертрейдинг последна технология на Intel, което предоставя общо 48 логически ядра, осигуряващи надеждни и достатъчни ресурси за работата на виртуалните машини, предоставени им от хипервайзора на виртуализиращия софтуер. Сървър за управление, чиято роля е мониторинг и управление на услугите на клъстера. Общата оперативна памет на сървърите към момента е 72 GB, разширяема до 768 GB.

Използваемото общо дисково пространство е 8 TB, разширяемо до 150 TB.

Мрежовата свързаност се осигурява от два двупортови мрежови адаптери на 1 Gb, предоставящи възможност за стиковане и резервиране на свързаността.

Разполагаме с лентова библиотека за дълготрайно архивиране с криптиране на данните на клиенти, работеща едновременно с 8 ленти по 3 TB всяка.

Дейта центърът се изгражда на базата на най-новите услуги за клъстеризация и виртуализация на VMWare. По този начин се постига отказоустойчивост на услугите и по-добро уплътняване на наличния хардуер.

Бургас, 8000
к-с “Бр. Миладинови” бл.42А

тел.: 056 / 810 956, 810 957, 810 958
факс: 056 / 810 955
e-mail: office@bse.bg