Начало » Нюзрум » Статии » Ползите от изнесеното архивиране на данни

12 01
2012

Ползите от изнесеното архивиране на данни

Всеки работещ бизнес, малък, среден или голям, се сблъсква с проблема за съхраняването на личните си данни и информацията на своите клиенти. В ситуация на криза фирмите усилено търсят работещи IT решения за изход от традиционния метод за съхраняване на данни. Закупуването на допълнителна памет или цели сървъри изглежда решение, но в дългосрочен план е нерентабилен подход.

Съхраняването на данни в дейта център дава възможност на организациите да извличат максимална полза от данните, с които боравят. Такива например са финансово-счетоводни данни, ключови бази данни, снимки, записи от охранителни видеосистеми, различни графични проекти и др. Подреждането на данните в дейта центъра спестява време при търсенето на определени файлове и така повишава производителността на компаниите. Освен това фирмите могат гарантирано да съхраняват своята интелектуална собственост, която във всеки един момент могат да продадат.

Поради тази причина изнесеното съхраняване на данни дава изключително финансово предимство на работещия бизнес. Много от бизнес организации в сферата на услугите боравят с големи масиви от лични и корпоративни данни. Те трябва за продължителен период от време да осигурят достатъчно пространство и надеждно съхраняване на нарастващия обем от информация. Такива организации са банки, финансово-счетоводни фирми, адвокатски кантори, медицински лаборатории, болници или други организации, които боравят с лични и корпоративни данни.

Изнесеното съхраняване на данни решава проблема с ограничените финансови ресурси, особено на дребния и средния бизнес, за осигуряване на пространство за растящия обем на данните. За да оптимизират технологичните си активи, все повече фирми предпочитат да съхраняват информацията си във  високотехнологични дейта центрове. Така вместо да харчат средства за скъпо струващ и бързо остаряващ хардуер и софтуер, фирмите залагат на финансово по-изгодното изнесено съхраняване на данни.

Съхраняването на данните в дейта център повишава ефективността на мрежите и приложенията на самата фирма. Задръстването на хард-диска с важна информация, но с която се борави сравнително рядко, затруднява ежедневната работа с оперативни данни, програми и системи.

Много често в компютрите на вътрешната мрежа на фирмата има дублиране на файлове или информация, която заема големи обеми памет. Дейта центровете решават този проблем и гарантират, че информацията не се дублира. Освен това данните се съхраняват компресирано. Така фирмите печелят повече съхранявани данни срещу абонаментната такса.

Екипът на „Бусофт съпорт центъра” освен всичко казано дотук, помага на клиентите да определят жизненоважната информация, подходящите срокове за съхраняване и начините това да се осъществява. Ясно формулираните информационни приоритети определят и възвръщаемостта на инвестирането в изнесеното съхраняване на данни.

Бургас, 8000
к-с “Бр. Миладинови” бл.42А

тел.: 056 / 810 956, 810 957, 810 958
факс: 056 / 810 955
e-mail: office@bse.bg