Начало » Нюзрум » Статии » Гарантирана ли е сигурността на вашите данни?

12 01
2012

Гарантирана ли е сигурността на вашите данни?

Сигурността на данните се свързва със защитеното съхраняване на лична и фирмена информация.  Хора, малки предприятия и големи компании силно разчитат на своите компютърни системи. Но дали информацията в тези системи и мрежи е добре защитена? Повреждането, загубата или кражбата на данните може да има сериозни, дори фатални последици за бизнеса.

От къде може да очаквате атака срещу сигурността на вашите данни?

Внезапен срив в системата, често води до  изгубване или повреждане на данните в компютъра, особено когато бъде засегнат твърдия диск. Бедствия, природни или човешко дело, могат да доведат до унищожаването на компютъра или мрежата и на съхраняваната информация.

Много често дефектни дискове, дискови устройства или прекъсване на захранването създават сериозни главоболия с цялостта на данните. Не са редки и случаите, когато поради невнимание се изтриват готови файлове или биват записвани върху вече съществуващи такива.

Компютърните вируси си остават едни от основните причинители на сериозни и понякога необратими щети върху масивите от данни. Съшо така неоторизирани потребители могат да хакнат и да изтрият или променят ключови файлове.

Случва се злонамерени служители да злоупотребят с наличните данни, за да извлекат лична финансова облага или да отмъстят на своя работодател.

Преодоляването на тези проблеми може да се осъществи чрез използването на услугите на дейта съпорт центрове за изнесено съхраняване на данни и за отдалечено наблюдение на системата.

Бургас, 8000
к-с “Бр. Миладинови” бл.42А

тел.: 056 / 810 956, 810 957, 810 958
факс: 056 / 810 955
e-mail: office@bse.bg