Начало » Новини » БУСОФТ инженеринг пусна в експлоатация “Бусофт съпорт център”

9 12
2011

БУСОФТ инженеринг пусна в експлоатация “Бусофт съпорт център”

БУСОФТ инженеринг пусна в експлоатация единствения в Югоизточна България високотехнологичен IT център. Инвестицията в “Бусофт съпорт център” е на стойност четвърт милион лева и е разработен по Оперативна програма “Развитие на конкурентноспособността на българската икономика” 2007 – 2013.

Основното предназначение на “Бусофт съпорт центъра” е гарантиране сигурността на информацията на клиентите. Друга функция е превантивното наблюдение на компютри, сървъри и мрежи, което обезпечава безотказната работа на клиентските информационни ситеми.

За постигането на тези цели данните се съхраняват в дисков масив с капацитет 8 TB. Освен това е предвидено и архивиране на данните посредством лентова библиотека за дълготрайни архиви.

Възможностите, които предоставят дисковият масив и библиотеката са огромни. Една от тези възможности е автоматизираното записване в реално врмена на данните, постъпващи седем дни в седмицата. Лентовото библиотечно устройство автоматично компресира данните.

Проактивното наблюдение дава възможност преди определено устройство или част от IT инфраструктурата на клиента да дефектира да бъде заменена. Така се гарантира непрекъсваемост на работата на IT системата.

Защитна стена за филтриране на постъпващия поток от данни от и към дейта центъра осигурява надеждността на “Бусофт съпорт центъра”. Стената предотвратява проникването на вируси и кибер атаки.

Непрекъснатата работа на съпорт центъра се гарантира от дублирано електрозахранване. Дори при спиране на тока, отслабване на подаваното напрежение или токов удар, високотехнологичния “Бусофт съпорт център” продължава да функционира безотказно.

Бургас, 8000
к-с “Бр. Миладинови” бл.42А

тел.: 056 / 810 956, 810 957, 810 958
факс: 056 / 810 955
e-mail: office@bse.bg